27 apr. 2010

Opiskelu

Vierailevat opettajamme ovat ammattitaitelijoita, joista monet opettavat myös taidekorkeakouluissa. Päivittäinen työaika koululla on klo 9-15. Opiskelijoilla on mahdollisuus työskennellä koulun tiloissa myös iltaisin ja viikonloppuisin. Joka tiistai-ilta vierailevat opettajamme luennoivat omasta taitelijanurastaan ja esittelevät töitään. Torstai-iltaisin piirretään krokia elävästä mallista. Tiistai- ja torstai-iltojen tilaisuudet ovat osa opinto-ohjelmaa ja siten pakollisia taidekoulun opiskelijoille.
Lukukausimaksu on 750 € sisältäen opetuksen, ohjauksen, oman ateljeetilan ja osan kursseilla käytettävästä materiaalista. Osan materiaalista oppilaat maksavat itse.
Opetus perustuu nykytaiteen eri ilmaisumuotoihin, joita tukevat taiteen teoreettiset opinnot. Vierailevat opettajamme suunnittelevat itse opetuksen sisällön, jolloin jokainen opetusjakso muodostaa oman kokonaisuutensa. Lyhyehköt luentojaksot tukevat taiteellista työskentelyä. Joskus järjestämme opiskelijoille valinnaisia viikonloppukursseja.

Tilat
Opetustilana toimii valoisa ja hieno maalaussali. Lisäksi käytössämme on luentosali ja atk-luokka, jossa on sekä PC- että Machintosh-koneita, puutyöverstas, kirjasto ja mustavalkopimiö sekä hyvinvarusteltu grafiikanpaja. Useimmilla oppilailla on käytössään oma ateljeetila.

Asuminen
Kokkolassa vuokra-asunnon saa suhteellisen helposti ja edullisesti, jos asunnon etsimisen aloittaa hyvissä ajoin ennen lukuvuoden alkua. Opiskelijamme vuokraavat asuntoja joko vapailta vuokramarkkinoilta tai opiskelija-asuntovälitys Tankkarin kautta (www.tankkari.fi).

Opintotuki
Opiskelu Pohjoismaisella taidekoululla on päätoimista ja opintotukeen oikeuttavaa. Opiskelija hakee opintotukea omasta kotimaastaan.