13 jan. 2012

Karin Lindh Nordiska konstskolans nya konstnärlig ledare från 1.1.2012

Karin Lindh anställdes från och med 1.1.2012 som skolans konstnärliga ledare. Lindh är konstnär och verksam i Stockholm. Hennes konstnärliga arbete kretsar kring dagens begärskultur; hur varu- och tillväxtfetischism präglar vår relation till plats, stad, rum, politik och vår upplevelse av landskapet. Karin arbetar främst med skulptur, text och performance. Hon har den senaste tiden ställt ut på Färgfabriken, Konstakademien och Arkitekturmuseum i Stockholm, på Örebro Open Art samt i Göteborgs domkyrka.

Karin är en av initiativtagarna till Slakthusateljéerna  som grundades i juni 2010 och huserar ett tjugotal professionellt verksamma konstnärer i en gemensam lokal i Slakthusområdet i Stockholm. Här ryms medlemmarnas ateljéer samt ett 70 kvm stort projektrum för publik verksamhet. Här driver Karin det publika projektet Ett rum med utsikt tillsammans med konstnären Eva Arnqvist och arkitekten Adriana Seserin under 2011-2012.

Karin driver tidningen STAD som förutom tidningsproduktion även genomför olika projekt i det offentliga rummet, i Sverige och internationellt . Hon skriver regelbundet i olika konstpublikationer samt undervisar.

Karin har en magisterexamen i Fri konst från Kungl. Konsthögskolan där hon 2008-2009 även gick en postgraduateutbildning i arkitektur.

Kolla in henne på www.karinlindh.com