4 jan. 2013

Vårterminen 2013

Nordiska konstskolans vårtermin 2013 inleds måndagen 7.1 kl. 9.00. Som periodens gästlärare fungerar Natalie Sutinen, svensk skulptris verksam i Stockholm. Hon håller workshop i skulptur under tiden 7 - 18.1 då hon och eleverna jobbar främst med gips och vaxgjutning. Natalie Sutinen håller sin Artist talk tisdagen 15.1 kl. 18.00. Croquiteckning inleds torsdag 31.1 kl. 18.00.

Ta gärna en titt på vårens studieschema samt vårterminens Artist talks

Den nya gruppen vuxenstuderande inleder sina studier, Grundläggande studier i bildkonst för vuxna, fredag 11.1 kl. 18.00. Den första delkursen bär namnet Samtidskonst 2D och leds av skolans studierektor Annika Bergvik-Forsander.

18 - 19.1 samarbetar konstskolans elever med Outdoor Academy vid Kronoby folkhögskola kring en is- och snöskulpturworkshop i Kronobyskogarna. 24 - timmarsworkshopen startar vid Kronoby folkhögskolan, går till ett närbeläget träsk där eleverna lagar mat, sätter upp tält och bygger snöskulturer. Efter övernattning och frukost skidar vi tillbaka till Folkhögskolan. Som ansvarig lärare för vinterworkshopen fungerar Meri Linna, (elev 2007-08) samt Marilyn Krukowski och Patrik Lindgren från vildmarkguidutbildningen.

Nordiska konstskolan arrangerar ett nordiskt seminarium om Etiken i samtidskonsten med inbjudna föredragshållare från hela norden. Seminariet äger rum 19.3 på Sokos Hotell Kaarle i centrala Karleby, en efterföljande fotoworkshopen under ledning av nordiska konstnärerna Kristin Tårnevik och Hilde Methi hålls på Nordiska konstskolan 20.3 - 22.3 och 25-27.3. Seminariet finansieras av Nordisk kulturfond, Kulturkontakt Nord samt Svenska kulturfonden.

Från seminariet Equality in arts i oktober 2011

Vårterminens studieresa går i år till kulturmetropolen Berlin under vecka 18.