16 maj 2013

Kom ihåg vår ansökningsdeadline den 20 maj!

Är du intresserad av projektbaserade studier i bildkonst under ledning av professionella bildkonstnärer  från hela Norden? Du hinner ännu göra en digital ansökan till Nordiska konstskolan!

Vår undervisning  fokuserar på samtidskonst och undervisningssystemet med konstnärsledda workshops har nu i 30 års tid garanterat en högklassig undervisning.
I vår internationella miljö får du automatiskt ett brett kontaktnät och under studietiden har du möjlighet att delta i flertalet utställningar. Årligen anordnar vi studieresor, galleribesök, seminarier och olika konstprojekt.

Nordiska konstskolan erbjuder rymliga och funktionella arbetsutrymmen,  samt individuella ateljeér åt alla studeranden. Undervisningen sker på engelska och svenska.

Art Days i maj 2013

Under nästa läsår anordnar vi spännande workshops  med bl.a följande gästlärare:
Teckning- och måleriworkshopar  med bl.a Pauliina Turakka Purhonen (FI), Roger Metto (SE), Pauliina Pietilä (FI/SE), Pontus Raud (SE) , Jussi Ranta (FI/ SE) och Sara Nilsson (SE).

Grafiska tekniker bl.a silkscreen med Maria Bajt (SE/D) , experimentellt träsnitt med Fredrik Lindqvist (SE/D) och grundkurs i metallgrafikens olika tekniker  med Janika Herlevi (FI)

Videokurs hålls av Felice Hapetzeder (SE),  och Axel Straschnoy (ARG/ FI) håller en workshop i videoinstallation. Höstens  animationsworkshop hålls av Gun Holmström (FI) och Erno Enkenberg (FI) håller en kurs i tredimensionellt modellbygge relaterat till fotorealistiskt måleri, animation och foto.

Edvard Gran (NO) och Magnus Ottertun (SE) håller sin intensiva kurs Essens &  Nonsens, där man jobbar med olika valfria tekniker.
Under vårterminen kommer kurser i bl.a tredimensionellt arbete, foto, performance, ljudkonst och måleri.
Höstens schema hittar du här

vaxarbeten av Maya Westlund gjorda våren 2013

akvareller av Mari Mattila gjorda under Kristina Bengths akvarellkurs våren 2013