4 apr. 2014

DE E DU elevutställning i Tobaksmagasinet i Jakobstad

Nordiska konstskolan markerar sin 30 åriga existens på samtidskonstens arena med att samla ihop årets elevarbeten till en mångsidig och visuellt slipad och tilltalande helhet i Tobaksmagasinets attraktiva utställningsutrymmen i Jakobstad. Utställningen DE E DU  visar konstverk som producerats på en rad olika gästlärares kurser under läsåret 2013 – 2014. En lång rad tekniker representeras, bl.a olika typer av teckning och grafik, måleri, foto, skulptur, installationer, videoverk och animationer.
Utställningen DE E DU är kuraterad och satt samman av skolans studierektor Annika Bergvik-Forsander och konstnär/ gästlärare John Court (UK/FI).

16 av skolans elever deltar i utställningen:
ÅK 1: Emmy Avén (SE), Daniela Haglund (FI), Jenna Kähönen (FI), Jone Mutka (FI), Brian Palmer (USA), Marianne Saarenvirta (FI), Tuomo Sundvall (FI), Martina Wärnsberg (SE), Julia Balthazar (BR)
ÅK 2: Inka Hiltunen (FI), Kajsa Ignestam (SE), Tomas Jakobsson (FI), Leena Ojutkangas (FI), Nathalie Siimes (FI)
ÅK 3: Miika Luhti (FI), Mari Mattila (FI)

Utställningen recenserades i Österbottens tidning (4.4) och Pietarsaarens Sanomat (4.4. Utställningen DE E DU har öppet tills 24.4.