12 maj 2014

Studera konst!

Vi erbjuder en två-årig grundutbildning i bildkonst med fokus på samtidskonst. Nordiska
konstskolan firar i år 30 år som en högklassig konstutbildning. Hos oss studerar du konst under ledning av professionella bildkonstnärer  från hela Norden och även övriga Europa.

I vår internationella miljö får du automatiskt ett brett kontaktnät och under studietiden har du möjlighet att delta i flertalet utställningar. Årligen anordnar vi studieresor, galleribesök, seminarier och olika konstprojekt.
Nordiska konstskolan erbjuder verkligt rymliga och funktionella arbetsutrymmen,  samt individuella ateljeér åt alla studeranden. Undervisningen sker på engelska och svenska.

En lång rad av gästande professionella konstnärer håller aktuella workshops  i olika tekniker.
I samband med vårt 30-årsfirande blir det  stort nordiskt seminarium kring temat ”Konst och pengar” och isländska gästkonstnären Osk Vilhjalmsdottir kommer att hålla en kurs på det temat.
Välkända finska målaren Jyrki Riekki (FI) kommer under hösten att hålla den spännande workshopen ”Quest for Glory” tillsammans med sin slovenska kollega JAŠA.
I teckning och måleri har vi under året bl.a Kati Immonen (FI), Pauliina Pietilä (FI/SE) och Riku Riippa(FI) som lärare.
I vår välutrustade grafikverkstad blir det experimentellt träsnitt med Hanne Ravn Hermansen (DK) och en kurs i olika grafiska tekniker  med Janika Herlevi (FI).
Rikssvenska konstnären Lina Selander (SE) håller kurs i videoinstallation och Mark Roberts (ENG) håller  i video och ljud.

I januari blir det måleri med Ars Fennica-nominerade  Pauliina Turakka Purhonen (FI), och därefter håller Edvard Gran (NO) och Magnus Ottertun (SE) igen en av sina uppskattade och intensiva kurser, där man jobbar med olika valfria tekniker.
Under vårterminen  blir det olika kurser  i skulptur och tredimensionellt arbete med bl.a Kaija Kontulainen (FI) och Berit Talpsepp-Jaanisoo  (EST).  Under våren blir det också kurser i bl.a teckning, fotografi, miljökonst och Street Art.

Till  läsåret 2014-2015 välkomnar vi också vår nya huvudlärare Erno Enkenberg (FI) som kommer att ha hand om olika kurser och projekt för både ettor och tvåor. Jämsides med honom undervisar och handleder också vår studierektor Annika Bergvik Forsander (FI) under hela läsåret.

Ett späckat år fullt av möjligheter för dig som studerande hos NKS!