26 mars 2015

Paths that Cross grupputställning i Kabelfabriken i Helsingfors

Nordiska konstskolan och Fria Konstskolan i Helsingfors ställer för första gången ut tillsammans i Kabelfabriken i Helsingfors. Utställningen namn – Paths that cross (Korsande stigar) hänvisar till planerade och oplanerade möten och mötesplatser mellan människor och inbjuder till spekulationer kring betydelsen av sammanträffanden, mening och tro.

Från vänster Emma Ahlgren, Martin Åhlin och Sanna Vehkapuro

Från vänster: Hannes Johansson, Samuel Moilanen, Jenna Kähonen och Daniela Haglund
De arbeten som elever från två olika konstskolor producerat kring ovannämnda teman baserar sej på många olika idéer, metoder och tekniker. 24 konstnärer har arbetat originellt och modigt: vissa är djupt personliga, andra behandlar allvarliga och ambitiösa ämnen som tro, identitet och minne. Uttrycken i verken varierar från humor till melankoli, från abstrakt till lineär och från immaterialism till grov verklighet – en blandning av uttryck som inbjuder till intressanta diskussioner på varierande plan .

Elever som deltar i utställningen från Nordiska konstskolan: Emma Ahlgren, Anu Corin, , Daniela Haglund, Fanny Hallgren, Nicole Hjelt & Barbara Jazbec,   Hannes Johansson, Tina Jokitalo,  Laura Keronen, Salla Keränen, Jenna Kähönen, Samuel Moilanen, Jone Mutka, Iida-Sofia Pätsi, Sanna Vehkapuro och Martin  Åhlin

Elever som deltar i utställningen från Fria konstskolan:  Elise Enckell, Lotta Hamunen, Sini Hodju,Aino Kangas,Helene Lillgäls, Nana Rämö, Anni Terävä och Anna Ypyä.

Tomas Nykvist t.v och elever som deltar i utställningen

Utställningen är kuraterad av bildkonstnär Berit Talpsepp-Jaanisoo EST/FI, som har undervisat vid Bildkonstakademin och vid Nordiska konstskolan

Fanny Hallgrens installation och performance
Svenska kulturfonden understöder utställningen
Vernissage onsdag 25.3 kl. 18 - 20. Utställningen är öppen 26.3 - 5.4 ti-fre kl. 11 - 17, lö-sö kl. 12 - 18. Kabelfabriken, Valssaamo. Tallbergsgatan 1 B.