4 maj 2015

Sista ansökningsdag den 22:a maj!

Nu är det hög tid att ansöka till oss!
Vi erbjuder en två-årig grundutbildning i bildkonst med fokus på samtidskonst. Nordiska konstskolan har i över 30 år fungerat som en högklassig konstutbildning. Hos oss studerar du konst under ledning av professionella bildkonstnärer från hela Norden och även övriga Europa.
I vår internationella miljö får du automatiskt ett brett kontaktnät och under studietiden har du möjlighet att delta i flertalet utställningar. Årligen anordnar vi studieresor, galleribesök, seminarier och olika konstprojekt. Under läsåret 2015-2016 går studieresorna till London och Helsingfors.
Nordiska konstskolan erbjuder både  rymliga och funktionella arbetsutrymmen. Alla studeranden får också ett eget ateljéutrymme. Undervisningen sker på engelska och svenska.

Under studieåret håller en lång rad professionella konstnärer intressanta workshops  i olika tekniker. Under hösten håller Cecilia Öhman (SE) en spännande kurs kallad ”Ljus, Rum och Arkitektur”. Med Sonia Hedstrand (SE) blir det både politiskt och urbant i hennes kurs  ”Video och Aktivism”.
Alvaro Campo (SE) och Gaston Bertin (FR/ESP) håller tillsammans en utomhusworkshop kallad ”Together Something Else”, kring att arbeta konstnärligt i den offentliga stadsmiljön.

I vår välutrustade grafikverkstad blir det kurs i metallgrafik med Marianne Kaustinen (FI) och en kurs i mer experimentella grafiska tekniker med Janika Herlevi (FI).
Finska bildkonstnärerna Eeva-Riitta Eerola (FI) och Jenni Toikka (FI) håller i trådarna för en tematisk workshop då man arbetar i valfria tekniker.

Vår huvudlärare Erno Enkenberg (FI) har under året hand om olika kurser och konstprojekt för både ettor och tvåor. Det blir bl.a måleri, teckning, foto och 3D-modellbyggen. Jämsides med honom undervisar och handleder också vår studierektor Annika Bergvik Forsander (FI) under hela läsåret, hon håller kurser i teckning, måleri, konsthistoria och konstteori.

Under vårterminen  blir det skulptur och tredimensionella tekniker med Kaija Kontulainen (FI) och Berit Talpsepp-Jaanisoo  (EST).  Under våren blir det också en kurs i performance kring temat ”Identitet” med iranska Sepideh Sadatizarrini och bulgariska Lora Ivanova Dimona.
Dessutom en rad olika kurser i bl.a teckning, måleri, installation, silkscreen och animation.

Ett skolår späckat av möjligheter för dig som studerande hos NKS!

Ansökningsblankett och anvisningar hittar du uppe till vänster.