17 maj 2016

Sista ansökningsdag 23:e maj!

Nu tar vi emot ansökningar för höstens heltidsstudier som inleds den 31:a augusti 2016.
Vid Nordiska konstskolan får du bästa möjliga hjälp med att utveckla ditt eget individuella konstnärliga uttryck. Vi erbjuder en två-årig grundutbildning i bildkonst med fokus på samtidskonst. Undervisningen sker i form av workshops och undervisningsspråket är engelska.

Nordiska konstskolan har i över 30 år fungerat som en högklassig konstutbildning. Hos oss studerar du konst under ledning av professionella bildkonstnärer från hela Norden och även övriga Europa.

I vår internationella miljö får du automatiskt ett brett kontaktnät och under studietiden har du möjlighet att delta i flertalet utställningar. Årligen anordnar vi studieresor, galleribesök, seminarier och olika konstprojekt.

Nordiska konstskolan erbjuder både rymliga och funktionella arbetsutrymmen. Alla studeranden får också ett eget ateljéutrymme.

Under studieåret håller en lång rad professionella konstnärer spännande workshops i olika tekniker.
Målerikurser hålls av bl.a Jyrki Riekki (FI) och Pauliina Pietilä (FI) medan Berit Talpsepp-Jaanisoo (EST) undervisar i skulptur.

Rut Karin Zettergren (SE) håller kursen Konst@internet och Sonia Hedstrand (SE) undervisar om Fotonovellen som konstnärligt uttryck. Karstein Volle (N/FI) håller en Zine-workshop.

I vår välutrustade grafikverkstad blir det kurser i olika grafiska tekniker med bl. a Janika Herlevi (FI) och Fredrik Lindqvist (SE/D). Foto- och video kurser blir det med bl.a Markus Oberndorfer (AUS) och Matias Holmberg (FI).
Henna-Riikka Halonen (FI)
handleder i portfolio och statement-skrivande, medan Pierre Lionel Matte (N) föreläser om olika konstbegrepp och -inriktningar.

Vår huvudlärare Erno Enkenberg (FI) har under året hand om olika kurser och konstprojekt för både ettor och tvåor. Det blir bl.a måleri, teckning, foto och 3D-modellbyggen. Jämsides med honom undervisar och handleder också vår studierektor Annika Bergvik Forsander (FI) som håller kurser i teckning, collage, måleri, konsthistoria och konstteori.

Dessutom en rad olika kurser i bl.a installation, performance, teckning, photoshop och animation. Ett skolår späckat av möjligheter för dig som studerande hos NKS!

Ett eller två studieår vid  Nordiska konstskolan ger dig ett stort nätverk av värdefulla kontakter och du har alla möjligheter att skapa grunden för ett kommande starkt konstnärsskap.

Så sänd genast in en ansökan till oss ifall du är intresserad av konststudier med fokus på internationell samtidskonst. Närmare anvisningar under ansökan och sista ansökningsdag är måndag den 23:e Maj 2016!