25 okt. 2017

Föreläsning med Per Hüttner fredagen 27.10 kl. 15:00 i Jakobstad


Hüttner presenterar sin konstnärliga produktion samt Vision Forums verksamhet
den 27.10 kl 15-17 vid Campus Allegro, Föreläsningsalen Vån 3 rum B2 363, Köpmansgatan 10PER HÜTTNERPer Hüttner (f. 1967 i Oskarshamn) bor och arbetar i Paris och Stockholm. Han är utbildad på Konsthögskolan, Stockholm och på Hochschule der Künste i Berlin; bland viktigare separatutställningar kan nämnas Göteborgs konstmuseum; Zendai MOMA i Shanghai och på Chisenhale Gallery in London. Konstnären har även deltagit ett stort antal grupputställningar bland annat på Hayward Gallery i London; Museu de Arte Moderna de São Paulo (MAM); Palais de Tokyo i Paris och MACBA i Barcelona. Hüttner har även gjort performances på Tate Britain, Tate Modern i London, Pinacoteca i Sao Paulo, Museo Jumex i Mexico City och på Venedig Biennialen. Han är representerad på konstmuseer i Sverige, Polen, Brasilien och Kina. Han är grundare och konstnärlig ledare för det internationella forskningsnätverket Vision Forum och sitter i styrelsen för Konsthögskolan i Besançon i Frankrike.  http://www.perhuttner.com/VISION FORUM 
Vision Forum är ett mobilt laboratorium, ett internationellt nätverk och en plattform för att utveckla nya former och kontexter för presentation och produktion av konst. Vi jobbar inom ett expanderat konstfält, försöker hitta nya lösningar på gamla problem och stimulera vår publik genom att väcka deras nyfikenhet. Våra rötter finns inom bildkonst och vi organiserar möten, seminarier, utställningar, evenemang, performance samt utger publikationer. 

Vision Forum har arbetat med ledande institutioner som IASPIS, Moderna Museet och Bonniers konsthall i Stockholm; Tate Britain, Tate Modern, David Roberts Art Foundation och ICA i London; MACRO, Rom; Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris och Palais de Tokyo, i Paris; UCCA i Peking; Rockbund Museum och Mingshen Museum i Shanghai; Mori art Museum och Spiral i Tokyo; Serralves museum och Casa da Musica i Porto; MAM och Pinacoteca i Sao Paulo; Museo Jumex, Mexico City; Documenta 14 i Kassel; De Appel och Stedelijk Museum i Amsterdam.


Arrangörer Nordiska Konstskolan, Yrkeshögskolan Novia och Konstverket rf