Projekt

Förutom den dagliga undervisningen deltar studerande ofta i olika projekt och utställningar relaterade till Nordiska konstskolans verksamhet. Under de senaste åren har skolan anordnat större grupputställningar för eleverna bl.a i Helsingfors, Vasa, Jakobstad och Karleby. Mera bilder finns på skolans Facebooksida.

från utställning vid Nandor Mikolas konsthall i Vasa

vy från utställning vid Tobaksmagasinet i Jakobstad 2012

I Källargalleriet kan man tidvis anordna mindre månadsvisa separatutställningar och i anslutning till vissa workshops hyrs ibland utrymmen i stadens centrum för att anordna utställningar. Även skolans gemensamma utrymmen är flitigt i användning för elevernas och residenskonstnärernas utställningar, screenings och gemensamma event.

separatutställning i källargalleriet
Sötbox (Lina Nilsson o Gustaf Leijelind) uppträder på en screening

Ibland blir skolans elever anlitade för offentliga uppdrag, senaste år har elever t.ex gjort graffitimålningar i en av stadens gångtunnlar samt i en affärslokal.

Hösten 2011 inleddes en serie med ett årligen återkommande nordiskt seminarium med en tillhörande workshop, vilket är öppet för alla konstintresserade. Det första seminariet behandlade frågor om jämställdhet inom den nordiska samtidskonsten. Den 4-5 oktober oktober 2012 anordnas nästa seminarium, och då kommer man att behandla temat ”Konst och etik”. Till seminariet inbjuds föreläsare och workshopdragare från hela Norden.

seminarieföreläsare Khaled Ramadan (DK)

John Court (En) utförde en performance under seminariet

från utställningsprojektet "The Square"/ lärare Karin Lindh och My Lindh

Nicola Godmans performance från kursen "All is Well"/ lärare Adrian van Drimmelen och Ulrika Sparre